Adatvédelmi tájékoztató

EMI Automatizálási Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: EMI Automatizálási Kft.) tiszteletben tartja az Ön adatvédelemhez fűződő jogait és jogos érdekét, így a jelen tájékoztatóban leírjuk, hogy:

  • milyen típusú személyes adatokat gyűjtjük?
  • milyen céllal és jogalappal gyűjtjük a személyes adatokat? 
  • a személyes adatok hol és milyen módon kerülnek felhasználásra? 
  • kikkel és milyen okból osztjuk meg a személyes adatokat? 
  • mit teszünk az adatok védelme érdekében? 
  • hogyan kérheti a személyes adatai törlését? 
  • hogyan kérheti a személyes adatai módosítását? 
  • hogyan kérhet hozzáférést a személyes adataihoz? 
  • hogyan vonhatja vissza az adatkezeléshez adott hozzájárulását? 
  • hogyan tájékozódhat egyéb adatvédelemmel kapcsolatban felmerült kérdéseiről? 
  • hova fordulhat, ha úgy véli, hogy adatvédelemmel összfüggő jogait megsértettük? 
  • hol olvashat részletesebben az adatvédelemmel összefüggő jogairól? 

Az EMI Automatizálási Kft. tiszteletben tartja a megrendelői személyhez fűződő jogait; a megadott személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen adatkezelési tájékoztatóban meghatározottak szerint kezeli.

A jelen Adatvédelmi Tájékoztatót közzé tevő és alkalmazó vállalkozás adatai

EMI Automatizálási Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

rövidített elnevezése: EMI Automatizálási Kft.,
székhely: 2855 Bokod, Erdélyi utca 11.,
cégjegyzékszám: 11-09-023179,
bejegyző bíróság: Tatabányai Törvényszék Cégbírósága,
adószám: 25052327-2-11,
képviseli: Simon István (ügyvezető),
telefon: +36 20/ 989-21-29;   +36 20/ 313-13-44
e-mail cím: tunde@emikft.eu
weblap: http://www.electricity.hu/

Az EMI Automatizálási Kft. az alábbiak alapján (cél, jogalap) gyűjti az adatait

Az EMI Automatizálási Kft. az alábbi adattípusokat gyűjti:

  1. Vállalati adatok (név, cím, kapcsolattartó személy neve, telefonszám, e-mail cím)
  2. Magánszemélyek kapcsolattartásra vonatkozó adatai (vezeték- és keresztnév, cím, telefonszám, e-mail cím)
  3. A megrendelt szolgáltatásra vonatkozó adatok (szolgáltatás neve, ára, kategóriája)
  4. Banki átutalásos vagy online fizetés esetén banki adatok (utalás beérkezési ideje, utaló bankszámlaszáma, utalás összege, annak a számlatulajdonosnak a neve, akitől az összeg érkezett, amennyiben van, az utalás közleménye, vagy a partnerek közötti egyedi azonosító száma)
  5. A süti (cookie)-adatok

a) Weblapon történő adatgyűjtés

Cél Jogalap Kezelt adatok Időtartam
Honlap látogatása

  • a honlap rendeltetésszerű és színvonalas működésének biztosítása
  • a rosszindulatú, weboldalunkat támadó látogatók, képmprogramok és szoftverek beazonosítása (adatbiztonsági feladatok),
  • a látogatottság mérésére,
  • statisztikai célok
jogos érdek
  • IP cím
  • a látogatás időpontja
  • a meglátogatott oldalak és aloldalak adatai
  • az Ön által használt operációs rendszer és a böngésző típusa
12 hónap
Regisztrációs adatok

  • Cél a látogatóinknak teljesebb felhasználói élmény nyújtása, a tesztsorok kitöltésének (gyakorlás) lehetővé tétele
  • értesítés üzemszünetről, elérhetőségünk módosulásáról, adatvédelmi tájékoztató VÁLTOZÁSRÓL stb.
szerződés
  • vezetéknév, keresztnév
  • e-mail cím
a regisztráció törléséig, illetve a hozzájárulás visszavonásáig

b) Termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos adatgyűjtés

Adat Cél Jogalap
Név (vezetéknév, keresztnév) A megrendelt szolgáltatás teljesítéséhez szükséges Szerződés teljesítése
A megrendelt termék megrendelő részére történő kiküldéséhez szükséges Szerződés teljesítése
Ajánlatkérés teljesítéséhez szükséges Hozzájárulás
Számlázási kötelezettség teljesítéséhez szükséges Jogszabályi kötelezettség
Telefonszám Szerződéssel kapcsolatos kapcsolattartás Szerződés teljesítése (szolgáltatás teljesítésével kapcsolatos információcsere és egyeztetés, panaszkezelés)
Kiszállítással összefüggő kapcsolattartás (hogy telefonon is értesíteni tudják a szállításról, és pontos időpontot egyeztethessenek a szállító partner) Szerződés teljesítése (szállítás, tájékoztatás)
Ajánlatkérés teljesítéséhez szükséges Hozzájárulás
E-mail Megrendelt szolgáltatással, kapcsolatos információcsere és levelezés Szerződés teljesítése (teljesítés és panaszkezelés)
Kiszállítással összefüggő kapcsolattartás (hogy e-mailben is értesíteni tudják a szállításról, és lehetőséget biztosítsanak a csomagküldemény megrendelő általi nyomon követéséhez a szállító partner) Szerződés teljesítése (szállítás, tájékoztatás)
Ajánlatkérés teljesítéséhez szükséges Hozzájárulás
Cím Számla kiállítása Jogszabályi kötelezettség
Kérés esetén számla postai úton történő megküldése Szerződés teljesítése
Szerződéssel kapcsolatos kapcsolattartás Szerződés teljesítése
Kiszállítással összefüggő kapcsolattartás (hogy a csomagot át tudják adni Önnek a szállító partner) Szerződés teljesítése (szállítás, számlázás)
Banki adatok Fizetési szolgáltatások biztosítása Szerződés teljesítése
Jogszabályi kötelezettség (utalásos számla kiállítása)
Szolgáltatás adatok A megrendelt szolgáltatás neve és leírása, ára, a megrendelés teljes költsége, a termék átvételének vagy megküldésének módja, helye, ideje. Szerződés
IP cím Az EMI Automatizálási Kft. weblapjának tűzfalvédelme Jogos érdek
egyéb IP cím bekérés esetén Hozzájárulás
Cookie (süti) adatok Az EMI Automatizálási Kft. weblapjainak működtetése Jogos érdek

A jogos érdek mérlegelése

Hol hivatkozunk erre? Kinek az érdekében hivatkozunk erre? Mi az Ön érdeke (alapvető joga?) A két érdek súlyozása
Jogos érdek: az EMI Automatizálási Kft. jogvita esetén, illetőleg hatósági eljárásokban jogosult az érdekeit és érveit megvédeni, e célból a kezelt adatokat felhasználhatja. Amennyiben Önnek az EMI Automatizálási Kft.-vel jogvitája keletkezne, úgy az EMI Automatizálási Kft. jogosult az Ön adatait (beleértve valamennyi papír alapú és elektronikus levelezést) jogi képviselőjének (ügyvédjének) is továbbítani. Az EMI Automatizálási Kft. Adatai titkossága Az EMI Automatizálási Kft. bírósági és hatósági eljárások során köteles és jogosult adatokat kiadni az erre igazoltan felhatalmazott személyeknek. Tekintettel arra, hogy az adatok továbbra sem kerülnek nyilvánosságra (bizalmasan és jogszabályilag szigorúan szabályozva) kerülnek felhasználásra, az Ön jogos érdekét csekély mértékben veszélyezteti.
IP cím Az EMI Automatizálási Kft. weblapjának, továbbá az EMI Automatizálási Kft. weblapjának felhasználói, illetőleg megrendelői adatainak védelme Adatai titkossága Az EMI Automatizálási Kft. az Ön és valamennyi felhasználója személyes adatait kiemelt biztonságú tűzfallal védi, melynek érdekében (a tűzfal) az Ön IP címét érzékeli. Az IP cím érzékelése nélkül a tűzfal nem tudná az adatbiztonsági szerepét betölteni, és az EMI Automatizálási Kft. által kezelt adatok adatbiztonsága jelentős támadásnak és jogosulatlan megismerésnek lenne kitéve. A nagy arányú adatvesztés és adatszivárgás elkerülése lényegesebb, mint az IP címének titkossága.
Szerződéses partnereink kapcsolattartásra kijelölt munkavállalójának adatai (név, munkahely, beosztás/titulus, e-mail cím, telefonszám) Szerződéses partnerünk Szerződéses partnerünk adatainak titkossága A szerződéses partnerünkkel kötött szerződés kapcsolattartók kijelölése nélkül nem teljesülhetne, ellehetetlenülne. Ezért szerződéses partnerünk érdeke az, hogy az általa kijelölt, elérhetővé tett munkavállalókkal a közös ügyintézés céljából és érdekében fel tudjuk venni a kapcsolatot.
Cookie (süti) adatok   Az EMI Automatizálási Kft. weblapjának, továbbá az EMI Automatizálási Kft. weblapjának felhasználói, illetőleg megrendelői adatainak védelme (tűzfal) Adatai titkossága Az EMI Automatizálási Kft. az Ön és valamennyi felhasználója személyes adatait kiemelt biztonságú tűzfallal védi, melynek érdekében az Ön az Ön gépén sütit (cookie) helyez el. A süti (cookie) elhelyezése nélkül a tűzfal nem tudná az adatbiztonsági szerepét betölteni, és az EMI Automatizálási Kft. által kezelt adatok adatbiztonsága jelentős támadásnak és jogosulatlan megismerésnek lenne kitéve. A nagy arányú adatvesztés és adatszivárgás elkerülése lényegesebb, mint az IP címének titkossága.

Az EMI Automatizálási Kft. az alábbiak szerint használja fel az adatait

  • Szolgáltatás megrendelés felvétele, további telefonos, személyes és e-mailes egyeztetés az igények pontos felmérése érdekében.
  • Szolgáltatás reklamációk és panaszok kezelése és ügyintézése.
  • Futár részére történő átadása.
  • Hozzájárulás esetén elektronikus és postai úton megküldött levélben hírlevél és marketing üzenet megküldése.
  • Ügyfélszolgálat biztosítása.
  • Tájékoztatás adatvédelmi incidens esetére.

Az EMI Automatizálási Kft. internetes (webes) naplózási tevékenysége

Az EMI Automatizálási Kft. mind a weblapján mind szerverén naplózza a tevékenységeket. A tevékenységek naplózása azt jelenti, hogy az EMI Automatizálási Kft. minden esetben figyeli és figyelemmel kíséri, hogy webes felületén pontosan ki és milyen céllal fért hozzá az adatokhoz. Az EMI Automatizálási Kft. az alábbiakat naplózza:

  1. az adatkezelési művelettel érintett személyes adatok körének meghatározását,
  2. az adatkezelési művelet célját és indokát,
  3. az adatkezelési művelet elvégzésének pontos időpontját,
  4. az adatkezelési műveletet végrehajtó személy megjelölését,
  5. a személyes adatok továbbítása esetén az adattovábbítás címzettjét.

Az elektronikus naplóban rögzített adatok kizárólag az adatkezelés jogszerűségének ellenőrzése, az adatbiztonsági követelmények érvényesítése, továbbá büntetőeljárás lefolytatása céljából ismerhetők meg és használhatók fel.

Az adatkezelés célja: A személyes adatokkal elektronikus úton végzett adatkezelési műveletek jogszerűségének ellenőrizhetősége céljából gyűjti és kezeli az EMI Automatizálási Kft.

A naplózási tevékenység jogalapja: jogszabályi rendelkezés írja elő (2011. évi CXII. törvény, azaz az Infórörvény)

A naplótevékenység során rögzített adatokat az EMI Automatizálási Kft. az adattörlést követően 10 (tíz) évig őrzi.

Az EMI Automatizálási Kft. nyilvántartási tevékenysége

Az EMI Automatizálási Kft. jogszabályi kötelezettsége az adatfeldolgozói és adatkezelési tevékenységéről adatvédelmi nyilvántartást vezetni. A nyilvántartások vezetésének célja a jogszabályi megfelelés és az átlátható működés biztosítása.

A nyilvántartások adattartalma: Az EMI Automatizálási Kft. a kezelésében lévő személyes adatokkal kapcsolatos adatkezeléseiről, az adatvédelmi incidensekről és az érintett hozzáférési jogával kapcsolatos intézkedésekről nyilvántartást vezet (a továbbiakban együtt: adatkezelői nyilvántartás).

Amennyiben az EMI Automatizálási Kft. adatkezelőként kezeli a személyes adatokat, úgy az adatkezelői nyilvántartásban rögzíti:

  1. az adatkezelő, ideértve minden egyes közös adatkezelőt is, valamint az adatvédelmi tisztviselő nevét és elérhetőségeit,
  2. az adatkezelés célját vagy céljait,
  3. személyes adatok továbbítása vagy tervezett továbbítása esetén az adattovábbítás címzettjeinek – ideértve a harmadik országbeli címzetteket és nemzetközi szervezeteket – körét,
  4. az érintettek, valamint a kezelt adatok körét,
  5. profilalkotás alkalmazása esetén annak tényét,
  6. nemzetközi adattovábbítás esetén a továbbított adatok körét,
  7. az adatkezelési műveletek – ideértve az adattovábbítást is – jogalapjait,
  8. ha az ismert, a kezelt személyes adatok törlésének időpontját,
  9. a végrehajtott műszaki és szervezési biztonsági intézkedések általános leírását,
  10. az EMI Automatizálási Kft. által kezelt adatokkal összefüggésben felmerült adatvédelmi incidensek bekövetkezésének körülményeit, azok hatásait és a kezelésükre tett intézkedéseket,
  11. az érintett hozzáférési jogának érvényesítését e törvény szerint korlátozó vagy megtagadó intézkedésének jogi és ténybeli indokait.

Amennyiben az EMI Automatizálási Kft. adatfeldolgozóként jár el, úgy az általa az egyes adatkezelők megbízásából vagy rendelkezése szerint végzett adatkezeléseiről nyilvántartást vezet (a továbbiakban: adatfeldolgozói nyilvántartás). Az adatfeldolgozói nyilvántartásban az adatfeldolgozó rögzíti:

  1. az adatkezelő, az adatfeldolgozó, a további adatfeldolgozók, valamint az adatfeldolgozó adatvédelmi tisztviselőjének nevét és elérhetőségeit;
  2. az adatkezelő megbízásából vagy rendelkezése szerint végzett adatkezelések típusait;
  3. az adatkezelő kifejezett utasítására történő nemzetközi adattovábbítás esetén a nemzetközi adattovábbítás tényét, valamint a címzett harmadik ország vagy nemzetközi szervezet megjelölését;
  4. a végrehajtott műszaki és szervezési biztonsági intézkedések általános leírását.

Az adatkezelési és adatfeldolgozói nyilvántartásokat az adattörléstől számított 10 (tíz) évig megőrizni jogszabályi kötelezettségünk.

Az EMI Automatizálási Kft. adattovábbítása/partnerei

Adat Címzett (név szerint) Címzettek kategóriái és kategória okai
Név

E-mail cím

Telefonszám

Cím

Megrendelt termékért és a szállításért fizetendő összeg (utánvétes fizetés esetén)

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Korlátolt Felelősségű Társaság (futárszolgálat)

Rövidített elnevezés: GLS General Logistics Systems Hungary Kft.

Székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.

Cégjegyzékszám: 13-09-111755

Adószám: 12369410-2-44

Önálló adatkezelő (a megrendelt termék kiszállítása, a csomag nyomon követésének biztosítása) Adatvédelmi szabályzat: https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat GLS General Logistics Systems Hungary Kft. weboldalán található adatvédelmi szabályzat csak a webes tevékenységéhez nyújt tájékoztatást, így az ezen kívüli szolgáltatásaihoz az érintettek részére történő előzetesen nyújtott tájékoztatás kétséges.
Név

E-mail cím

Telefonszám

Cím

Megrendelt termékért és a szállításért fizetendő összeg (utánvétes fizetés esetén)

Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Rövidített elnevezés: Magyar Posta Zrt.

Székhely: Budapest, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Cégjegyzékszám: 01-10-042463

Adószám: 10901232-2-44

Telefonszám: 06 40 46 46 46

Önálló adatkezelő (postai levelezés esetén a lezárt borítékban található levelek kézbesítése) Adatvédelmi tájékoztató: https://www.posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato
Név

Adószám

Cím

Vásárlás összege

Megrendelt termék adatai, mennyisége

Filep Károlyné

Cím: 2840 Oroszlány Táncsics M. utca 39.

Nyilvántartási szám: 52634097

Adószám: 69055144-1-31

Regisztrációs szám: 151226

Kapcsolattartó: Filep Károlyné  klarifilep@gmail.com

Kizárólag adatfeldolgozói tevékenységgel ellátott könyvelési feladatok, a vállalkozó könyveléssel összefüggő jogszabályi feladatainak teljesítése érdekében. Az adatfeldolgozó a szakmai kamarai és egyéb, a tevékenységére vonatkozó szabályok szerint, az EMI Automatizálási Kft-vel adatfeldolgozói kiegészítéssel rendelkező szerződés alapján a Nemzeti-Adó és Vámhivatalhoz az EMI Automatizálási Kft. meghatalmazottjaként hivatalosan bejelentve jár el.
Név

Számlázási cím

E-mail cím Adóazonosító jel/ adószám

Számla tartalma (szolgáltatás megnevezése, ellenérték, kiállítás és teljesítés napja, banki átutalásos számla esetén a bankszámlaszám és a számlavezető bank neve)

Innvoice Ügyviteli Szoftver Kft.

Székhely: 1025 Budapest, Muraközi utca 12/b 8

Cégjegyzékszám: 18-09-105743

Adószám: 13172167-2-18

Tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Szolgáltató

Kapcsolattartó: Kovács Zsuzsanna kovacs.zsu@innvoice.hu

weblapon keresztül elektronikus számla kiállítása, annak elektronikus levélben, illetőleg kérés esetén postai úton történő megküldése Adatvédelmi tájékoztatója: ……..
Név

E-mail cím

Megrendelőlap adatai

Az elektronikus levelek szöveges, képi- vagy audio tartalmai.

Statisztikai célú adatok az AdWords felületen.

Google LLC (“Google”) ; székhelye: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok Adatfeldolgozó az elektronikus levelezés vonatkozásában, adatkezelő a hirdetéskezelő (AdWords vonatkozásában)   adatvédelmi tájékoztatója: https://policies.google.com/?hl=hu
Az EMI Automatizálási Kft. weblapjának tartalmai Mentha Hosting Korlátolt Felelősségű Társaság 

Rövidített elnevezés: Mentha Hosting Kft.

Székhelye: 1213 Budapest, Kórus utca 11.

Cégjegyzékszáma: 01-09-932182

Adószáma: 11732497-2-43

Képviseli: Hatala Zsolt

E-mail cím: info@mentha.hu

Telefonszám: +3613651362

A Mentha Hosting Kft. az EMI Automatizálási Kft. webes tárhelyét biztosítja, a webes tartalmat nem figyeli, és nem módosítja (kivéve, ha a Hatóság vagy Bíróság jogerősen erre kötelezi), kizárólag az EMI Automatizálási Kft. weblapjának elhelyezéséhez biztosít tárhelyet.
Az EMI Automatizálási Kft. weblapján kezelt adatok. Mentha Hosting Korlátolt Felelősségű Társaság 

Rövidített elnevezés: Mentha Hosting Kft.

Székhelye: 1213 Budapest, Kórus utca 11.

Cégjegyzékszáma: 01-09-932182

Adószáma: 11732497-2-43

Képviseli: Hatala Zsolt

E-mail cím: info@mentha.hu

Telefonszám: +3613651362

A szakértő az informatikai rendszer védelmének keretében szaktanácsadási tevékenységet végez, így a személyes adatait nem célja és feladata kezelni, adatfeldolgozói tevékenységéből adódóan azonban ráláthat a személyes adatokra. A szakértő az EMI Automatizálási Kft.-vel adatvédelmi és titoktartási kiegészítéssel rendelkező szerződés alapján végzi a tevékenységét.
Név

Bankszámlaszám

Szerződéssel összefüggésben indított utalás vagy bankkártyás fizetés adatai 

Raiffeisen Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (banki szolgáltatások)

Rövidített elnevezés: Raiffeisen Bank Zrt.

Székhelye: 1054 Budapest, Akadémia utca 6.

Cégjegyzékszáma: 01-10-041042

Adószáma: 10198014-4-44

Kézbesítési e-mail cím:  
judit.szoke@raiffeisen.hu

A Bank adatvédelmi tisztviselője: dr. Polefkó Patrik

Elérhetőségei:  írásban a Raiffeisen Bank Zrt. Budapest 1700. címen,  személyesen bármelyik Raiffeisen bankfiókon keresztül,  elektronikus úton az info@raiffeisen.hu címre küldött e-mailben, és telefonon a 06-80-488-588-as telefonszámon az adatvédelmi tisztviselőhöz intézett megkereséssel.

Az EMI Automatizálási Kft. számlavezető bankja, a megrendelt termék ellenértéke online fizetés vagy banki átutalásos fizetés esetén az EMI Automatizálási Kft. bankszámláján kerül jóváírásra. A Raiffeisen Bank Zrt. a vonatkozó hazai jogszabályok, így különösen a pénzintézetekre vonatkozó szigorú előírásoknak megfelelően végzi a tevékenységét, bele értve ebbe az adatkezelést is. Adatvédelmi tájékoztatója:

https://www.raiffeisen.hu/raiffeisen-csoport/raiffeisen-bank-zrt/jogi-nyilatkozatok/adatkezelesi-tajekoztato

Internetes adatok Telenor Magyarország Zrt.
Adatvédelmi szabályzat: https://www.telenor.hu/jogi-kozlemeny/adatvedelem
A Telenor Magyarország Zrt.az EMI Automatizálási Kft. internet szolgáltatója, kizárólag adatfeldolgozó tevékenységet végez, fő célja az internet szolgáltatás az EMI Automatizálási Kft. részére történő biztosítása.
Mobiltelefon adatok (telefonszám, hívás ideje, időtartama, vége, hívások száma) Telenor Magyarország Zrt.
Adatvédelmi szabályzat: https://www.telenor.hu/jogi-kozlemeny/adatvedelem
A Telenor Magyarország Zrt. az EMI Automatizálási Kft. mobiltelefon és mobilinternet szolgáltatója, kizárólag adatfeldolgozó tevékenységet végez, fő célja a mobiltelefon és mobilinternet szolgáltatás az EMI Automatizálási Kft. részére történő biztosítása.
Esetleges további adattovábbítás vagy felhasználás Hozzájárulás: ha Ön kéri, vagy új adatkezelési tevékenység során a hozzájárulást az EMI Automatizálási Kft. megfelelő előzetes tájékoztatás mellett kérte és Ön kifejezetten és tevőlegesen azt elfogadta. Hozzájárulás
Jogszabályi kötelezettség: az egyes hatósági eljárások során a hatóságok jogosultak az EMI Automatizálási Kft.-től adatokat bekérni. Jogszabályi kötelezettség
Jogos érdek: az EMI Automatizálási Kft. jogvita esetén, illetőleg hatósági eljárásokban jogosult az érdekeit és érveit megvédeni, e célból a kezelt adatokat felhasználhatja. Amennyiben Önnek az EMI Automatizálási Kft.-vel jogvitája keletkezne, úgy az EMI Automatizálási Kft. jogosult az Ön adatait (beleértve valamennyi papír alapú és elektronikus levelezést) jogi képviselőjének (ügyvédjének) is továbbítani. Jogos érdek

Az EMI Automatizálási Kft. partnerei által végzett naplózási tevékenység

Az EMI Automatizálási Kft. fent felsorolt, informatikai rendszereket üzemeltető és használó partnerei- az EMI Automatizálási Kft.-hez hasonlóan- informatikai naplózási tevékenységet folytatnak. Kérem, hogy az általuk folytatott naplózási tevékenységre vonatkozó szabályokról, illetőleg a naplózási tevékenységükről szíveskedjenek a partnereknél tájékozódni. A tájékozódás elősegítése érdekében a partnerek elérhetőségét a partnereket felsoroló táblázatban felsoroltuk.

Adatok tárolásának időtartama

KEZDETE VÉGE
a) Folyamatos szerződéses jogviszonyban állók adatai

Az adatkezelés kezdete az ajánlatkérés beérkezésének napja.

A szerződéses adatokat a folyamatos teljesítéssel járó szerződések lezárását követően Legfeljebb 8 (nyolc) évig tároljuk (igényérvényesítési jog lehetősége és jogszabályi őrzési kötelezettség teljesítésének végső időpontja)
b) Egyszeri szolgáltatási feladat (ajánlatkérés)

A megrendelés/munkalap kitöltésének és beküldésének napja

A megrendelőlap adatai a szerződés teljesítése (azaz a szolgáltatás) után: név, cím, banki fizetés esetén a banki adatok, kiállított számla

A banki adatok tekintetében az EMI Automatizálási Kft. számlavezető bankjánál, Raiffeisen Bank Zrt.-nél tájékozódhat.

Legfeljebb 8 (nyolc) év (igényérvényesítési jog lehetősége és jogszabályi őrzési kötelezettség teljesítésének végső időpontja)
c) Weblap fejlesztési és kezelési szerződések alapján kezelt vagy feldolgozott adatok  Legfeljebb a partnerszerződés fennállásának időtartamában, az adatgazda ebben az esetben a szerződött partnerünk, az EMI Automatizálási Kft. önálló adatkezelésbe az adott adatok tekintetében nem kezd.
d)Az Ön által az EMI Automatizálási Kft. részére küldött elektronikus levél, illetőleg az EMI Automatizálási Kft. által az Ön részére küldött válaszlevél szöveges, képi vagy egyéb tartalma.

Adatkezelés kezdete az elektronikus levél beérkezésének napja.

 

Szerződéses szolgáltatással kapcsolatos tartalom: Legfeljebb 8 (nyolc) év (igényérvényesítési jog lehetősége és jogszabályi őrzési kötelezettség teljesítésének végső időpontja)

Egyéb tartalom: 2 (kettő) hét, amennyiben a levelezés tartalmilag nem újabb vásárlásra irányul

Az Ön jogai

A) A jogai gyakorlásához az EMI Kft. elérhetősége és az eljárási szabályok

A jogai gyakorlását könnyítő űrlap segítségével: Adathozzzáférés kérése

Elektronikus levél formájában vállalkozó elektronikus levelezési címére írt levéllel:

tunde@emikft.eu

Papír alapú levélben és személyesen az EMI Kft. székhelyére: 2855 Bokod, Erdélyi utca 11.

Telefonon az alábbi számon: +36 20/ 989-21-29;   +36 20/ 313-13-44

Tájékoztatás nyújtása

A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, 30 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) adjuk meg tájékoztatásunkat. A tájékoztatás ingyenes kivéve akkor, ha Ön a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet már nyújtott be hozzánk. Az Ön által már megfizetett költségtérítést visszatérítjük abban az esetben, ha az adatokat jogellenesen kezeltük vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett. A tájékoztatást csak törvényben foglalt esetekben tagadhatjuk meg jogszabályi hely megjelölésével, valamint a bírósági jogorvoslat, illetve a Hatósághoz fordulás lehetőségéről tájékoztatással.

Adatok helyesbítése, zárolása, törlés

AZ EMI Kft.  a személyes adatok helyesbítésről, zárolásról, megjelölésről és törlésről Önt, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította, kivéve akkor, ha az értesítés elmaradása az Ön jogos érdekét nem sérti.

Amennyiben az Ön helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesítjük, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) írásban vagy – az Ön hozzájárulásával – elektronikus úton közöljünk elutasításunk indokait és tájékoztatjuk Önt a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Tiltakozás

Amennyiben Ön tiltakozik a személyes adatai kezelése ellen, a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, 30 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) megvizsgáljuk és a döntésünkről Önt írásban tájékoztatjuk. Amennyiben úgy döntöttünk, hogy az Ön tiltakozása megalapozott, abban az esetben az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetjük és az adatokat zároljuk, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottuk, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Abban az esetben megtagadjuk a kérés teljesítését, ha bizonyítjuk, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Amennyiben Ön a döntésünkkel nem ért egyet, illetve, ha elmulasztjuk a határidőt, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül Ön bírósághoz fordulhat.

B) Érintettek jogai

Tájékoztatás kérése

Az Ön kérésére az EMI Kft.  tájékoztatást ad az Önre vonatkozó és az EMI Kft. által kezelt, illetve az EMI Kft. vagy az EMI Kft. által megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Helyesbítés

Amennyiben Ön vagy az EMI Kft. észleli, hogy az általa kezelt személyes adata pontatlan, hibás vagy egyéb okból nem megfelelő, akár az Ön kérésére, akár az EMI Kft. saját intézkedése folytán az EMI Kft. a hiányos/hibás adatokat pontosítja.

Törlés

Bármikor kérheti személyes adatai végleges és helyreállíthatatlan törlését akkor, ha az adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeli az EMI Kft. Az EMI Kft. vagy az Ön jogos érdeke, továbbá a kötelező jogszabályi tárolási és őrzési kötelezettségek teljesítése érdekében történő adatkezelés esetén az EMI Kft.  nem tudja az Ön adatait törölni.

Az EMI Kft. az adatkezelés céljának megszűnésével egy időben a személyes adatot törli. Szinén törli az EMI Kft. az adatot, ha bebizonyosodik, hogy az adatok kezelése valamely okból jogellenes, illetőleg akkor is ha annak törlését hatóság, vagy bíróság jogerősen elrendeli.

Zárolás

Ön bármikor kérheti, hogy az Ön által az EMI Kft. részére megadott adatok egyes részei, illetőleg valamennyi adat tekintetében az adatfeldolgozás korlátozva legyen. Az EMI Kft. az adattörlésre irányuló kérelme esetén nem törli, hanem zárolja az adatot akkor, ha az adattörlés az Ön jogos érdekét sértené. A zárolt adatokat az EMI Kft. csak addig kezeli, ameddig a zárolásra okot adó cél fennáll, azt követően a zárolt adatok is törlésre kerülnek.

Hozzájárulás visszavonása

Önnek bármikor joga van arra, hogy a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását korlátozás és indokolás nélkül visszavonja.

Hozzáférés az általunk kezelt adataihoz

Ön bármikor jogosult az EMI Kft. által kezelt adataihoz hozzáférni, azokkal rendelkezni.

Az adatai kikérése vagy módosítása során- amennyiben az EMI Kft. részéről a kérelmező vagy módosító személyét illetően kétség merülne fel- az Ön adatai biztonsága, és az adatainak védelme érdekében az EMI Kft. jogosult meggyőződni arról, hogy az adatok kikérése vagy módosítása ténylegesen az Ön döntése. E célból az EMI Kft. jogosult Önt egy vagy több elérhetőségén is megkeresni.

Tiltakozás joga

Ön tiltakozhat az adatai kezelése ellen akkor, ha

  • azok kezelésére vagy továbbítására azért kerül sor, hogy az EMI Kft. a jogi kötelezettségeit teljesíthesse, vagy
  • az az EMI Kft., az EMI Kft.-től adatot átvevő személy(ek), illetőleg valamely harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges (kivéve, ha ezt közvetlenül valamely törvény elrendelte), vagy
  • az Ön adatainak felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzésre, közvélemény- kutatásra, avagy tudományos kutatás céljára irányul.

Egyéb speciális jogszabályok erre további egyedi eseteket is meghatározhatnak.

Adatai hordozhatósága

Önnek joga van ahhoz, hogy az EMI Kft. által kezelt adatait kikérje, illetőleg- amennyiben ez technikailag is megvalósítható- az adatai harmadfik fél részére történő átadását kérje. Az adatait ebben az esetben- amennyiben az technikailag megoldható- az EMI Kft. a kérésének megfelelően akár interneten keresztül továbbítva, akár optikai adathordozóra kiírva biztosítja Ön, vagy az Ön által megjelölt harmadik személy részére.

Az adatai hordozhatósága jogát kizárólag akkor tudjuk biztosítani, ha az Ön adatai a jelen Tájékoztatóban foglaltak szerint még nem kerültek törlésre. Törölt adatok hordozhatóságát biztosítani nem tudjuk.

Az adatai hordozhatóság keretében történő kikérése során- amennyiben az EMI Kft. részéről a kérelmező személyét illetően kétség merülne fel- az Ön adatai biztonsága, és az adatainak védelme érdekében az EMI Kft. jogosult meggyőződni arról, hogy az adatok kikérése ténylegesen az Ön döntése. E célból az EMI Kft. jogosult Önt egy vagy több elérhetőségén is megkeresni.

Az Ön jogai automatizált döntéshozatal esetén

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. AZ EMI Kft. automatizált adatfeldolgozást nem alkalmaz. Ön az automatizált döntéshozatal tekintetében emberi beavatkozást kérhet, ezzel kapcsolatos álláspontját kifejezheti, és a döntéssel szemben kifogást nyújthat be az EMI Kft -vel szemben.

A Hatósághoz történő panasz benyújtásának joga

Ön az adatkezeléssel kapcsolatos panaszát jogosult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság részére benyújtani. Weblap: https://naih.hu/ Panaszbejelentés online:  https://naih.hu/online-uegyinditas.html Panaszbejelentés levélben: 1125 Budapest, Erzsébet fasor 22/c

Bírósághoz fordulás joga

Ön az adatkezeléssel összefüggésben jogosult bírósághoz fordulni. A perre a Törvényszék illetékes, Ön választása szerint az EMI Kft.-vel szembeni keresetlevelét az Ön lakóhelye szerinti bíróság részére is benyújthatja. A kérelmét a bíróság soron kívüli eljárásban bírálja el.

Kártérítés, sérelemdíj

Ön az adatai jogellenes kezelése, vagy az adatbiztonsági követelmények megsértése esetén kérhet kártérítést, illetőleg sérelemdíjat, kivéve, ha azt az EMI Kft. adatkezelésén kívüli elháríthatatlan ok idézte azt elő, illetőleg, ha a kár vagy a személyiségi jogainak megsértése az az Ön szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából ered.

Az adat forrása

Az Ön személyes adatait az EMI Automatizálási Kft. részére

  • Ön
  • az Ön képviseletében (részünkre is igazoltan) az adatszolgáltatásra is kiterjedő meghatalmazással rendelkező személy

szolgáltatja. Amennyiben a Megrendelés vagy egyéb személyes adat valamely okból (különösen- de nem kizárólagosan- a fiókjai biztonsági problémai, vagy a más adatkezelők által nyújtott védelem hiányossága vagy hibája miatt) nem Öntől érkezett, az EMI Automatizálási Kft. ennek észlelése esetén, illetőleg ha Ön jelzi ezt, akkor a kérelmére azonnal törli a jogszerűtlenül az EMI Automatizálási Kft. részére átadott valamennyi személyes adatot, kivéve ha az adatok kezelése az Ön, az EMI Automatizálási Kft. vagy más személy jogos érdekéből, jogszabályi kötelezettség okán, vagy az Ön vagy más személy létfontosságú érdekekéből szükséges. Jogos érdek: ugrani fentebb erre a részre.

Adatbiztonság

Az EMI Automatizálási Kft. minden tőle elvárható módon és rendelkezésére álló technikai eszközzel igyekszik az adatok biztonságát garantálni, ennek érdekében minden szükséges lépést megtesz, ennek körében az adatokhoz való hozzáférést szigorúan korlátozza. Az EMI Automatizálási Kft. gondoskodik az átadott személyes adatok biztonságáról és mindent megtesz azok megváltoztatásának, jogosulatlan hozzáférésének, nyilvánosságra hozatalának, törlésének, sérülésének és megsemmisülésének megakadályozása és felderítése érdekében. Az EMI Automatizálási Kft. biztosítja Önt, hogy adatai a jelen tájékoztatóban foglaltakon túl semmilyen más célra nem kerülnek felhasználásra.

Egyéb rendelkezések

Az EMI Automatizálási Kft. értesíti Önt arról, ha a jelen Adatvédelmi Tájékoztató valamely tartalmi eleme megváltozik, bővül. E körben ismételten eljuttatja Önnek a teljes Tájékoztató elérhetőségét biztosító adatokat.

Adatvédelemmel kapcsolatos további hasznos oldalak, információk:

Adatvédelmi Hatóság honlapja (adatvédelmi jogai, gyakorlatok, állásfoglalások, bejelentések és egyéb tájékoztatás): http://naih.hu/

Az Európai Adatvédelmi Testület internetes elérhetősége (adatvédelmi jogai, gyakorlatok, állásfoglalások, és egyéb tájékoztatás): http://ec.europa.eu/newsroom/article29/news.cfm?item_type=1358

A Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság elérhetősége (reklámokkal, hírlevelekkel, elektronikus reklámmal, elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos tájékoztatás és állásfoglalások, egyéb szakmai anyagok): http://nmhh.hu/

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tájékoztatása az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatosan: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2704